maanantai 27. kesäkuuta 2016

Päiväkirja: Viiden päivän tanssijuhannus

Nyt on sen aika mistä olen niin kauan haaveillut, nimittäin kesä, juhannus ja lavatanssit <3 Ja nyt kun se on kerrankin mahdollista, aion ottaa kaiken mahdollisen ilon irti ja käydä tanssimassa viitenä päivänä peräkkäin. 

Tanssitunteja kertyi lähemmäs 30, ja jalat kyllä nyt maanantaina kertovat, että mukavaa kun olit paljon tanssimassa, mutta vielä mukavempaa olisi jos voisit levätä seuraavat pari päivää. 

Mutta sanoisin tämän olleen kuitenkin elämäni paras juhannus. Niin iloisia ihmisiä, kauniita maisemia, hyvää musiikkia, aurinkoisia päiviä, lämpimiä kesäöitä, ja tietenkin niin paljon tanssia, mitä muuta ihminen voikaan toivoa? :) 

Olipa mukava myös huomata, että lavoille oli löytänyt tiensä reilusti ensikertalaisia, ja hekin uskaltautuivat tanssimaan vaikka eivät olleet ikinä aikaisemmin tanssineetkaan. Toivottavasti heihin on lavatanssin siemen istutettu ja he palaavat vielä. :)

Juhannuksen tanssikalenteri:

Keskiviikkona Särkkä: LäpiValaisu, Kulkukoirat ja & Maija Tenkanen
Torstaina Riutanharju: Hurma, Kaiho, Karavaanari & Heidi Pakarinen
Perjantaina Esakallio: FBI Beat, Ippe Mansikan orkesteri, Jari Sillanpää, Jorma Kääriäinen
Lauantaina Valasranta: Neljänsuora, Patajätkä, Varjokuva & Kyösti Mäkimattila
Sunnuntaina Kolmilammi: LäpiValaisu, Midinetti & Johanna Pakonen

Ke 22.6. Juhannustanssit 1/5 Tänään aloitin tanssijuhannukseni aurinkoisissa merkeissä ja suuntasin Särkän lavalle Punkalaitumelle. Olinkin Särkässä käynyt pari kertaa aiemminkin, joten paikka oli ennestään tuttu. Särkkä sijaitsee erittäin kauniilla paikalla, niemennokassa ja tällä lavalla tuntuu tavallaan että olisi laivalla, sillä kaikista ikkunoista näkyy vettä. Alkuillasta aurinko paistoi lämpimästi ja tanssiessa tuli älyttömän kuuma, mutta loppuillasta ilman viilettyä tämäkin "ongelma" helpotti. Porukkaa oli sopivasti, mutta ei liikaa ja pääsääntöisesti oli hyvin tilaa tanssia. Vaikka olinkin tullut tansseihin hieman väsyneenä, väsymys unohtui nopeasti ensimmäisten kappaleparien jälkeen ja illasta tulikin loppujen lopuksi erittäin mukava. Paikalla oli useita tuttuja viejiä, keiden kanssa lähinnä tanssinkin, mukaan mahtui kuitenkin myös pari uutta kasvoa. Tanssi oli hyvin rauhallista tänään, ja tanssin lomassa olikin hyvä vaihtaa kuulumisia ja jakaa juhannussuunnitelmia.

Mitä bändeihin tulee niin, LäpiValaisun nuoret pojat olivat kerrassaan hurmaavia. En tiedä paljonko pojilla on ikää, mutta heidän esiintymisestään paistaa kyllä sellainen nuoruuden ilo ja energia. Mukava tietää, että pääsen heitä kuulemaan myös sunnuntaina. Toisessakaan bändissä ei ollut mitään vikaa. :) Tansseissa viihdyinkin aivan loppuun asti, viimeisten valssien jälkeen bändi taputettiin tavanomaisesti uudelleen lavalle ja he soittivat hyvin epäperinteisesti lajina humppaa. 

Kotimatkalla seuraa pitivät kuvassa näkyvät peurat ja heidän "muutama" kaveri, 2 kissaa, muutama jänis, hirvi, kettu ja supikoira. Pitää kyllä olla tarkkana kun hämärällä ajelee väsyneenä. Onneksi maisemat tanssien jälkeen ovat kyllä uskomattoman kauniita ja yöt vielä valoisia. 

To 23.6. Juhannustanssit 2/5 

Sateisen torstain kunniaksi käänsin auton nokan kohti Riihimäkeä ja Riutanharjun lavaa. Matkalla aurinkokin muistutti olemassaolostaan. Riutan sijainti on mitä mukavin, sillä matkaa sinne on alle puoli tuntia. Tämä lava on isoin mutterinmuotoinen lava millä olen toistaiseksi käynyt. 

Paikalla ei ollut vielä kovin paljoa väkeä kun saavuin, mutta tanssijoita alkoi kuitenkin valua ripeään tahtiin. Kovin suurta ruuhkaa ei onneksi ollut, vaan koko illan mahtui tanssimaan oikein mukavasti ilman suurempia törmäilyjä. Ulkona vallinneen kostean ilman vuoksi, itse tanssipaikallakin oli mielestäni todella hiostavaa. Hetken aikaa tanssineena toivoin vain, että olisin ottanut vaihtopaidan mukaan... :D

Näissä tansseissa minua kummastutti kovasti naistenrivin paikka, se sijaitsi nimittäin esiintyjien lavan edessä, ja kaartui sitten sivuseinällekkin. Paikalla ei ollut juuri ollenkaan tuttuja, mutta onneksi rivistä pääsi tanssimaan oikein mukavasti. :) Nuoriakin oli saapunut reilusti aloittelemaan juhannustaan. 

Täälläkin viihdyttiin aivan loppuun asti, vauhdikkaan illan jälkeen lyhyt kotimatka tuntui erittäin pitkältä. Tällä kertaa ei näkynyt mitään sorkkaeläimiä, vaan ainoastaan yksi rusakko. :D

Pe 24.6. Juhannustanssit 3/5 

Tämä oli ilta, mitä olin odottanut kaikista eniten. Olen nimittäin älytön Siltsu fani, joten olin innoissani, että pääsen tanssimaan Jarin musiikin tahtiin. Muut ikäiseni eivät selkeästikkään olleet samaa mielta, vaan nuoriso loisti poissaolollaan, muutamia oli kuitenkin. :) 

Saavuin paikalle hyvissä ajoin, lähes heti lipunmyynnin alettua, sillä pelkäsin, että sisään joutuu jonottamaan, mutta ainakaan siihen aikaan sai vain kävellä suoraan lippuluukulle. Suurin osa ihmisistä saapui vasta hieman myöhemmin, ja aluksi olikin oikein mukava tanssia. Mutta kun Jorma Kääriäinen aloitti esiintymisensä, ja varsinkin kun itse Jari Sillanpää esiintyi, vei esiintyjien katselijat isohkon siivun tanssilavasta, jolloin tanssi kävi ajoittain hyvin ahtaaksi. Onneksi paikalla oli varovaisia tanssijoita, jotka osasivat väistellä muita pareja. :) Ja juhannusjuomaa nauttineetkin pysyivät pääsääntöisesti baarin puolella. 

Tunnelma oli kuitenkin korkealla ja parempaa juhannusiltaa ei olisi voinut toivoa. Tanssin lähes tauotta koko illan, ja illan viimeiset kappaleet olivatkin aikamoista laahustamista, jalat olivat väsyneet ja päkiät kipeät :D Taisimpa päästä tanssimaan kaikkia osaamiani lajeja, jopa jiveä uskaltauduin kokeilemaan loppuillasta, vaikka sitä nyt en osaakkaan oikeastaan ja tanssiteknisesti se oli kaikkea muuta kun jiveä.  

Siltsu oli ihana, hänen esiintymistään en juuri ehtinyt katsella(saatika ottaa kuvia), mutta hyvältä ja tanssittavalta ainakin kuulosti! <3

Kotimatka puolestaan oli erittäin tuskainen, vastaavaa kipua ja särkyä päkiöissä ei ole ikinä ollut. Onneksi nukutun yön jälkeen jalat voivat jo paremmin.   La 25.6. Juhannustanssit 4/5 

Olipas mukava päästä tutustumaan Valaksen maisemiin, näin etukäteen ennen Valasrannan tanssileiriä. Ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että maisemat ovat yhtä kauniit millaisiksi niitä on hehkutettu. Ja Valakselta löytyy myös ihanan tunnelmallinen ulkolava järvinäköalalla, sinne pääsi tarvittaessa hieman viilentymään ja ruokkimaan hyttysiä, ja niitähän riitti, en ole varmaan missään nähnyt niin nälkäisiä hyttysiä. Jos oli hetken paikallaan ja katsomatta jalkoihinsa, oli sääriin ilmestynyt musta rivi kavereita....

Nimekkäät esiintyjät olivat houkutelleet tännekkin älyttömän määrän ihmisiä, tällä kertaa paikalla oli myös reilusti nuorta sukupolvea. Ilta olikin yhtä sillipurkkimeininkiä, kaikki tanssivat aivan kylki kyljessä. Varpaat olivat kyllä kovilla, ja ei varmaan elämäni aikana ole niin moni ihminen astunut varpaille kun tämän illan aikana... Kengistäkin alkoi kimalteet kuoriutua pois tämän seurauksena. :D

Tämä ilta kului lähinnä foksaten, toki muutama bugg ja fusku mahtui myös mukaan. Ja pääsimpä tanssimaan ihan perinteistä valssiakin, vaikka yleensä välttelen sen tanssimista viimeiseen asti. Mukavaa, että myös tutut kasvot "kotilavoilta" olivat löytäneet tiensä tänne. 

Alla kuva maisemista viimeisten hitaiden jälkeen. 


Su 26.6. Juhannustanssit 5/5 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vuorossa oli monesti tutuksi tullut tunnelmallinen Kolmis. Vaikeuksien kautta voittoon, saavuin sopivasti myöhässä tanssimaan. Hyvin väsyneillä fiiliksillä, illasta tuli kuitenkin ihmeen onnistunut. Tosin tänä iltana katselin mielelläni muiden menoa ja kuuntelin musiikkia. Toki tanssiakkin piti ja oikein mukavia tansseja olivatkin. :) 

Näissä tansseissa ei ollut myöskään ruuhkaa, vaan tanssitilaa oli vaikka kuinka paljon verrattuna edellisiin iltoihin. Vireystila ei vain riittänyt loppuun asti, vaan lähdin kotiin jo paljon ennen viimeisiä valsseja. Mutta kokonaisuutena erittäin kiva ilta tutulla lavalla :) Ja tällä kertaa hyttysetkään eivät kiusanneet yhtään. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti