perjantai 17. kesäkuuta 2016

Jännitysnäytelmä jatkui West coast swing -bileissäHeti kun salsabileistä oli selvitty, meille annettiin jo uusi haaste. Nimittäin West coast swing -bileet. Mutta innokkaita ja rohkeita kun olemme tartuimme heti tähänkin mahdollisuuteen. Itsehän en ollut ikinä tanssinut westiä, olin ainoastaan paniikinomaisesti katsonut youtubesta muutamia vidoita ennen bileitä, joista kovasti yritin hahmottaa edes sitä perusaskelta. Torstai-iltana sitten suuntasimme autolla kohti Tamperetta, Gloria nimiseen yökerhoon. Nämä bileet olivat viikonloppuisen Finnfestin aloitusbileet.Näihinkin bileisiin meidät toivotettiin lämmöllä tervetulleiksi ja paikanpäälle päästyämme juhlat olivat jo vauhdissa. Ensikosketuksen westiin minulle antoikin ihana Hanna, joka vei ensimmäisen tanssin ja auttoi hahmottamaan westin ideaa. Westiähän tanssitaan linjassa, eli tavallaan edestakaisin, paikkoja vaihdellen yhden viivan päällä. Aluksi oikeista askeleista ei ollut tietoakaan, lähinnä kävelin ensimmäiset tanssit, ilman "tripla-askelta". Mutta siinä kun hetken seuraili muiden hyvin vaivattoman näköistä tanssia ajattelin kuitenkin ottaa tuon oikeankin askelluksen kokeiluun ja tapailla sitä tanssiessa, aluksi vähemmän ja lopuksi huomattavasti enemmän. Paikalla oli onneksi erittäin kärsivällisiä viejiä, keiden käsissä minustakin tuntui siltä, että jopa osaan tanssia, vaikka sekoilinkin hyvin huoletta askelissani. Ensimmäiset tanssit menivät puoliksi sellaisilla kauhunsekaisilla fiiliksillä ja yritin vain pysyä perässä, mutta ei mennyt montaakaan kappaletta kuin aloin jollain tasolla päästä jyvälle tästä tanssista. On upeaa itsekkin huomata, kuinka tanssi tanssilta alkaa vain sujua aina paremmin. Kokonaisuudessaan ilta oli aivan loistava ja se sisälsi niin paljon onnistumisen riemua, että on hyvä taas jatkaa seuraaviin haasteisiin! :) 


Jonkinlainen westikipinä minuun on kuitenkin nyt istutettu, tykkäsin kovasti lajin tietynlaisesta leikittelevyydestä. Lisäksi kaikilla näytti olevan niin hauskaa, eikä kukaan tanssinut vakavalla naamalla. Ja myöskin minulla oli älyttömän hauskaa, koko ilta ei ollut suurta ahdistuspaniikkia tällä kertaa. :D Se miten uudet harrastajat otetaan näissä piireissä vastaan on aivan upeaa. Kaikki ovat aidosti iloisia siitä, että olemme paikalla ja kannustavat vilpittömästi jatkamaan harrastusta. Joten eihän sitä tiedä vaikka löytäisin itseni syksyllä tämänkin lajin tunneilta. ;)                              

Mitä musiikkiin tulee, suurin osa illan aikana soitetuista kappaleista olivat mukavan rauhallisia tempoltaan, mutta kuitenkin hyvin rytmikästä. Jos vaikka vertaan parin viikon takaisiin salsabileisiin, missä musiikki oli niin nopeaa, että en edes ajatuksen tasolla pysynyt siinä mukana... Musiikkina westibileissä soi sellainen pop ja r'n'b -tyylinen nykymusiikki, mikä monilla radiokanavillakin soi. 

Ja alla jälleen todistusaineistoa tanssilattian kuluttamisesta. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti