perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kesätunnit ja kesälavat

Kaikki hyvä päättyy aikanaan, niin myös kolme viikkoa kestäneet kesätunnit. Nämä tunnit erosivat tasoiltaan aikaisemmin käydyistä kevätkauden tunneista, sillä kesätunneilla ensimmäinen tunti oli vihreä-sininen(perusteet/keskitaso) ja toinen tunti sini-punainen(keskitaso/haastava). Noh, minunhan ei todellakaan kuuluisi olla tuolla jälkimmäisellä tunnilla, mutta tanssihaasteen nimissä haastoin itseni tähän(ja myös haastetoverini Juho kävi nämä jälkimmäisetkin tunnit, joten rohkenin menemään hänen kanssaan). 

Lajikattaushan oli seuraavanlainen:

Fusku, Tango
Hidas valssi, Fusku
Rumba, Bugg

Näistä hidas valssi oli minulle uusi laji, tai ei sinänsä uusi, olinhan sitä päässyt jo hieman lavoilla treenaamaan, mutta yhdelläkään hitaan valssin tunnilla en ollut vielä aikaisemmin käynyt. Muut lajit olivatkin vanhoja tuttuja, tosin viimeisen viikon rumba + bugg hieman hirvitti, sillä olen ollut tasan yhdellä rumbatunnilla, ja buggiakin osaan kovin huonosti. 

Miten nämä tunnit sitten erosivat tutuista ja turvallisista keskiviikon vihreistä perustason tunneista? Ensinnäkään sini-vihreillä tunneilla perusaskel kerrattiin hyvin nopeasti, jonka jälkeen siirryttiin opettelemaan kuvioita. Oletus oli, että peruskuviot ovat hallussa, joten tunneilla tehtiin hieman erilaisia juttuja. Sini-punaisilla tunneilla puolestaan keskityttiin hyvin paljon enemmän tekniikkaan, sekä musiikintulkintaan. Tunnit eivät olleet ylitsepääsemättömiä, mutta huomasin kyllä heti, että minun ei siellä pitäisi olla. Tekniikat ja ja varsinkin tulkinnat ovat asioita, joihin voi keskittyä vasta kun perusteet ovat oikeasti hyvin hallussa. Hauskaa näilläkin tunneilla kuitenkin oli, ja oli mukavaa kurkistaa hieman sinne aidan toiselle puolelle, missä ruoho ei todellakaan ole tällä hetkellä vihreämpää ;). 

Hieman haikein mielin katson seuraavia viikkoja, sillä ei ole tanssitunteja mitä odottaa. Tosin olen kääntänyt katseeni jo Valasrannan tanssileiriin, jossa aion viettää 9 päivää tanssien aamusta iltaan. Siellä on hyvä ottaa haltuun ne lajit mitä en vielä ollenkaan osaa, ehkä kesän jälkeen tanssilavoilla ei tarvitse istuskella sen takia, että ei jotain osaisi tanssia. 

Olen myöskin käynyt ahkerasti tansseissa, vähintään kerran viikossa, mutta mahdollisuuksien mukaan useamminkin. Monilla lavoilla on ennen tansseja tanssinopetusta, tosin harmikseni lajina on aina ollut fusku. Mutta sitä on nyt ainakin opeteltu oikein urakalla. :D Olisi kyllä kiva, jos välillä sattuisi olemaan muutakin vaihtelun vuoksi. Kehityksen tanssitaidossa huomaa kyllä kerta kerralta, askeleet eivät sekoa enää kovinkaan usein, tanssimista uuden ihmisen kanssa ei tarvitse jännittää niin paljoa, ja tanssimisesta nauttii aivan eri tavalla nyt kun ei tarvitse miettiä niin kovasti. Tekemistä ja työtähän tietysti riittää, mutta onhan se itsellekkin palkitsevaa kun huomaa oppineensa jotain. 

Meidän haastelaisten kirjoittama lehtijuttu Suomiviihteen Nettiextrassakin on nähnyt päivänvalon, samoin Hannan käsialaa oleva juttu Suomiviihteen painetussa versiossa


Ensiviikon maanantaina meidät haastetaan todella, sillä me menemme Helsinkiin Uggla nimisen yökerhon "salsabileisiin". Luulen sen olevan niin jännittävä reissu, että se saa kokonaan oman postauksensa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti