perjantai 8. huhtikuuta 2016

Tanssitunteja, 10-kortteja ja tanssikenkiä...

Tällä viikolla oli kolmannet tanssitunnit. Lajeina tunneilla olivat tällä kertaa bugg ja foksi. Hauska juttu näillä tunneilla oli se, että miehiä oli paikalla aivan valtavasti. 12 "ylimääräistä" miestä joutui aina odottamaan vaihdossa foksi-tunnilla ja bugg-tunnilla oli myöskin miesylivoima, tosin ei niin huomattava. 

Näistä lajeista foksi olikin jo ennestään tuttua, ja tunti sujui oikein hyvin. Toki edelleen nämä alun viemis-seuraamisharjoitukset(joista kirjoitin aiemmin) ovat hankalia. Tanssiotteessa seuraaminen sujuu suhteellisen kivuttomasti, mutta kädet miehen rintakehällä -seuraaminen on paljon vaikeampaa. Muilta osin minunkin foksi näyttää jo aivan tanssilta(tai näin ainakin luulen). 

Uusi tuttavuus bugg oli hauska laji. Bugghan on alunperin ruotsalainen tanssi, mutta se on levinnyt vauhdikkaasti Suomeenkin. Bugg on myöskin nopeatempoinen ja vauhdikas laji. Muistuttaa mielestäni omalla tavallaan fuskua. Ennen tunteja minulla oli jo pieni käsitys buggista, mutta tunnilta sain selkeyttä perusaskellukseen. Perusaskel on hyvin yksinkertainen ja sen nappasi hyvin nopeasti. Haastavinta oli kuvioiden jälkeen lähteä askeltamaan oikeaan suuntaan, varsinkin kun minun mielestäni luonnollisempaa olisi ollut lähteä taaksepäin(ja näin olen pitkään jostain syystä tehnytkin), mutta oikea suunta onkin eteen. Nyt tunneilla yritin kovasti korjata tätä lihasmuistiin jäänyttä traditiota. Lopputunnista askel alkoi jo lähteä aika luontevasti sinne eteenpäin. Harjoitusta tämä kyllä vielä vaatii ja toisin kuin foksi tämä ei vielä näytä tanssilta. x)

Ensi viikolla lajeina ovat jälleen bugg ja uutena lajina tango! :)

Onnelliset 10-korttien uudet omistajat :)

Mitä tanssihaasteeseen tulee, saimme tällä viikolla tanssikurssit.fi:n 10-kortit. Tanssikurssit.fi järjestää erilaisia tanssikursseja ja tanssileirejä ympäri Suomea. En ole vielä päättänyt missä aion oman korttini käyttää, mutta pitää alkaa tutkimaan mitä kaikkea onkaan tarjolla. Pienen tutkimusmatkan perusteella tarjontaa on hyvin reilusti. Odotan innolla tulevia kursseja. Tietysti hieman jännittää siirtyä turvallisilta vesiltä(eli palokunnantalolta) jonnekkin aivan vieraaseen paikkaan missä ei ole tuttuja kurssikavereita seurana. 

Kuvassa minä ja haastetoverini Juho. Muita haastelaisia ei ollut paikalla, joten kuvassa vain me kaksi. Taustalla näkyy myöskin hieman palokunnantalon tanssisalia.

Haasteen "äiti" Hanna on myöskin kirjoitellut tanssihaasteesta blogissaan. Sieltä voi lueskella hieman erilaista näkökulmaa. :)10-kortin mukana sain myös esitteitä tulevista lähialueen tanssikursseista missä tuota 10-korttia voisi käyttää. Seuraava tilaisuus olisi heti tämän viikon lauantaina Lahdessa. Ja sitä seuraava tapahtuma olisi 5.-7.5. Satulinnan tanssipäivät. Tosin kummassakaan näistä ei ole vihreän, eli perustason tunteja. Perusteet/keskitaso tunteja on, mutta en minä niille uskalla vielä tällä pohjalla lähteä. Jään siis luultavasti odottelemaan seuraavia tilaisuuksia.

Tasojahan on yhteensä neljä:

Vihreä - Perusteet
Sininen - Keskitaso
Punainen - Haastava
Musta - Vaativa

Sekä tietenkin näiden yhdistelmiä.
Tilasin alkuviikosta nyt vihdoin ne ihan oikeat tanssikengät. Tehtävä oli hieman haastava, sillä ensinnäkään minulla ei ole oikeastaan mitään ymmärrystä tanssikengistä ja toiseksi olen kovin vaativa ulkonäön suhteen. Halusin normaalin näköiset kengät, en vieläkään voi käsittää miksi suurin osa tanssikengistä näyttää tavalla tai toisella niin kummallisilta. Mutta tärkeimmät kriteerini olivat siis:


1. Normaalin näköiset
2. Korottomat
3. "Tennarimaiset"
4. Valkoiset tai mustat

Selailin kovin epätoivoisena kaikki mahdolliset verkkokaupat missä vain ikinä tanssikenkiä myydään. Siinä taisi vierähtää tunti jos toinenkin... :D Mutta sitten löytyi ihan kivan näköiset kengät. Eilen ne  saapuivatkin jo postissa ja olin samantien innolla hakemassa pakettia postista. Tekeehän sekin nyt tästä harrastuksesta tietyllä tapaa "virallisempaa". Hintaa tilaukselle tuli 50,60 euroa, mikä ei ole kovinkaan paha hinta kengistä. Tarkoituksena minulla on hankkia toisetkin tanssikengät jossain vaiheessa niin voi sitten vaihdella tarvittaessa. 

Vasemmalla kuvakollaasi kengistä. Ihan suloiset ne loppujen lopuksi ovat. Suomen Tanssitarvikkeen tuotekuvaus sanoi kengistä seuraavaa:

- Täydellinen tanssikenkä esim. swing tansseihin
- Taipuisa haljasnahkapohja mahdollistaa sopivan luiston ja pidon
- Pehmustettu pohja antaa tukea ja tekee kengästä mukavan jalassa
- Kevyt rakenne ja irroitettava pohjallinen


Kengät ovat kyllä todella kevyet. Otin ehkä hieman liian pienen koon, sillä kengät ovat erittäin napakat jalassa. Uskon että ne kuitenkin hieman venyvät ja muotoutuvat käytössä, jolloin tiukkuus ei tule olemaan ongelma. Kuvaus mainitsee, että pohja on taipuisa. En tiedä millä asteikolla tanssikengissä taipuisuus mitataan, mutta minun mielestäni pohja ei taivu lähes ollenkaan. Vertauskuvana tavalliset tennarit ja muut omistamani urheilukengät. Tukevalta ne kylläkin tuntuvat. Pohja on myös aika paksu, jolloin se luultavasti vaimentaa hieman iskuja ja säästyn ehkä niiltä pahimmilta jalkasäryiltä tulevaisuudessa. 

En ole vielä päässyt kokeilemaan miten nämä toimivat käytännössä, mutta kotona kävellessä ainakin tuntuvat mukavilta jalkaan. Koitan pitää niitä mahdollisimman paljon ennen seuraavia tanssitunteja niin vältyn ikäviltä rakoilta ja hiertymiltä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti