lauantai 16. huhtikuuta 2016

Naistenrivi, been there done that!

Tämän viikon tanssitunneilla lajeina olivat tango ja bugg. Tuttuun tapaan tunneilla oli erittäin hauskaa. Tangossa opettelimme täysin perusteita, perusaskelhan tangossa on sama kuin foksissa, tosin liikekieli hyvin erilaista. Buggissa opettelimme oikeaa käännöstä, joka oli muuten huomattavasti vaikeampi kuin olisin ikinä voinut kuvitella... Mutta ehkä se vielä joskus alkaa sujumaan sekin. Paikalla oli myös kuvaaja ottamassa kuvia meistä haastelaisista, ja vähän muistakin. Näitäkin luvassa tulevissa postauksissa. :) Ensi viikolla luvassa jälleen fuskua, sekä uutena lajina hidasta valssia(tosin en ole täysin varma ehdinkö jäämään jälkimmäiseen).

Tähän viikkoon on mahtunut myös kahdet tanssit. Jälleen kaksi erittäin onnistunutta tanssi-iltaa lisää. :) Seuraavat tanssit tanssitaankin ensi viikon keskiviikkona Mustialassa ja ensi perjantaina Kapakanmäellä.
Lavatanssibileistä sai hienon haalarimerkin! :p
Torstaina olin lavatanssibileissä Tampereella Nightclub Tähdessä. Näissä kemuissa esiintyjänä oli Patajätkät. Lavatanssibileet olivat siis käytännössä opiskelijabileet, tosin paikalla oli kyllä muitakin kuin vain opiskelijoita, pääsääntöisesti kuitenkin ainoastaan nuoria. Paikkana Tähti oli kyllä todella hieno, se sijaitsee 7. kerroksessa Koskipuistossa ja sen ikkunasta avautuu uskomaton näköala Tammerkoskelle päin. Tanssilattia oli pieni ja se olikin lähes koko illan tupaten täynnä. Hauskaa kuitenkin oli ja pääsin tanssimaan jalkani kipeiksi jälleen. Uudet tanssikenkänikin pääsivät tositoimiin, ja olihan se täysin erilainen tuntuma niillä kuin tavallisilla kengillä. Näissä bileissä ei perinteinen hakurivi-systeemi ollut käytössä, toki jonkinlaiset rivitkin oli, mutta tanssiin saatettiin hakea suoraan pöydästäkin. 


Eilen puolestaan suuntasin Satulinnan päättäjäisiin, jossa esiintymässä olivat paljon kehuttu Hurma ja Onnentähti. Tällä kertaa olin liikenteessä ilman viejää, joten minua jännittikin pääsenkö ollenkaan tanssimaan, tai uskallaudunko menemään edes naistenriviin. En vielä oikein luota siihen, että osaisin tanssia kaikkien kanssa(tai ylipäätään tanssia). Paikalla oli aivan valtavasti nuoria lahjakkaita tanssijoita, ikäjakauma oli kääntynyt aivan päälaelleen näissä tansseissa. Keräsin jonkin aikaa rohkeuttani ja päätin kokeilla onneani naistenrivissä. Se ei kyllä ollut edes rivi, vaan lähinnä kasa sillä naisia oli niin PALJON! Mutta onnekseni minut haettiin tanssimaan tangoa. Luulin osaavani tangon, mutta tässä tanssissa ei kyllä perusaskeleesta ollut tietoakaan! Eikä kukaan ollut valmentanut minua tälläiseen, rytmi, askeleet, suunnat ja kaikki olivat täysin mielivaltaisia, en tunnistanut yhtäkään elementtiä mitä olisin ikinä aikaisemmin mennyt. Yritinkin siis kovasti vain keskittyä siihen seuraamiseen, mikä on edelleen jonkinlainen haaste. Sama ongelma oli myös foksin kanssa, ei yhtäkään tutuntuntuista askelta. Mutta selvisin kuitenkin kunnialla näistäkin lajeista. Tanssin myöskin fuskua, buggia ja jenkkaa jotka sujuivat huomattavasti helpommin kuin tango ja foksi. Kaikki nuoret miehet ketkä minua tanssiin hakivat olivat todella taitavia viejiä, tosin paikalla ei tainnut kyllä muita ollakkaan. Onneksi heidän kärsivällisyytensä riitti myös minun tanssittamiseeni. Naistenrivissä olosta jäi kuitenkin hyvin positiiviset fiilikset, pääsin joka kerta tanssimaan eikä mitään traumaattista tapahtunut. Jännitin tätäkin siis aivan turhaan. 

Me haastelaiset saimme Hannalta tehtävän kirjoittaa lehtijutun Tanssiviihde netti extraan. Luulisin että se tulee seuraavaan numeroon, joten linkkailen sitä sitten tänne kun se ilmestyy. Tänään siis kokoonnuimme porukalla kirjoittelemaan ajatuksiamme Juhon luo. Hän myös herrasmiehenä kokkasi meille leideille ruokaa. :) Mietimme myös, että voisimme mennä joskus yhdessä tansseihin ja pohdimme osallistumista Satulinnan tanssipäiville.


Juhon ja Emmin kanssa kirjoittelemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti