torstai 31. maaliskuuta 2016

Toinen tanssitunti :)

Eilen oli haasteen toiset tanssitunnit, lajeina foksi ja fusku.

Tällä kertaa menin tunneille rennommalla mielellä kuin viime viikolla. Osittain siksi, että molemmat tanssittavat lajit olivat jo jollain tasolla tuttuja ja osittain siksi että paikka ja käytänteet olivat tiedossa jo valmiiksi.

Ensimmäisellä tunnilla treenattiin foksin perusteita. Foksihan on lavojen yleistanssi, mitä voi tanssia lähes kaikkiin kappaleisiin.

Tunnin alku käytettiin kävelyharjoituksiin, joista siirryttiin seuraamis/viemisharjoituksiin. Seuraaminen on mielestäni yksi vaikeimmista asioista paritansseissa, varsinkin kun on koko ikänsä tottunut tanssimaan soolona ja kuuntelemaan ainoastaan omaa mieltään tanssin aikana. Paritansseissa olisi ensiarvoisen tärkeää olla vietävänä, eikä yrittää arvailla mitä mies aikoo seuraavaksi tehdä. Minulla on pahana tapana ennakoida tulevia kuvioita, enkä aina malta tunnustella sitä itse vientiä. Luulen kuitenkin tämän olevan täysin harjoiteltavissa oleva taito, jonka oppii ainoastaan tanssimalla. Pyrin kuitenkin keskittymään parini kuunteluun ja viennin odotteluun jatkossa vieläkin enemmän. Enhän nimittäin voin mitenkään arvata mitä seuraavaksi on luvassa ja ennakoimalla liikaa sotken niin omani kuin parinikin ajatukset.


Muilta osin foksitunti sujui hyvin. Askeleet olivat tarpeeksi yksinkertaiset minullekkin ja musiikit sen verran hidastempoisia, että askeleetkaan eivät menneet juuri sekaisin, ellei edellämainittuja seuraamisongelmia lasketa mukaan. Tällä ensimmäisellä tunnilla oli yllättäen miesenemmistö, jolloin osa miehistä joutui aina odottamaan "satamassa". Homma toimi niin, että aina kun oli kiertänyt salin ympäri yhden parin kanssa, jätti parinsa "satamaan" ja otti samalla siitä uuden parin tanssimaan. Hauska ja näppärä systeemi, tosin minulle osui aina samat tanssittajat.

Toisella tunnilla puolestaan tanssittiin jälleen viime viikolta tuttua fuskua. Tykkään fuskusta sen vauhdikkuuden vuoksi, tämä on laji mitä ei voi tanssia ilman hymyä huulilla. Tällä viikolla tehtiin hieman erilaisia kuvioita viime viikkoon verrattuna. Ei kuitenkaan mitään yhtään sen vaikeampaa. Fuskutunnilla puolestaan naisia oli alkutunnista enemmän, joten vaihtoringissä oli muutama kohta jossa nainen joutui tanssimaan yksin(tai siinä kohtaa oli mahdollista pitää esimerkiksi juomatauko).


Ensiviikolla puolestaan jatketaan foksin opettelua, ja uutena lajina tulee bugg! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti