torstai 24. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen tanssitunti!

Eilen se sitten oli, ensimmäinen tanssitunti. Meidät haastelaiset oli pyydetty paikalle jo aikaisemmin, jotta voisimme tutustua ja käydä läpi käytännön asioita. Paikalla oli kolme henkilöä viidestä. Paikalla olleet haastekaverini olivat erittäin mukavia. Oli helpottavaa, että tunnilla oli muitakin ensikertalaisia mukana. Ja tietenkin kun oli jo ennen tuntia saanut tutustua heihin. 

Pohdin ensimmäisessä postauksessani vaatevalintojani. Päädyin laittamaan topin, nilkkapituiset urheilutrikoot ja niken urheilujalkineet(Nämä kengät ovat oma rakkauteni ja käytän niitä muilla tanssitunneillani sekä salilla käydessäni, tuttu ja turvallinen valinta siis). Tosin paritansseihin nämä kengät eivät ehkä ole se parhain mahdollinen valinta, mutta hyvin tanssi niilläkin sujui. Tarkoituksena on kuitenkin hankkia ihan oikeat tanssikengät lähitulevaisuudessa. 

Nike Free Run 5.0 kengät
Tanssitunnille voi kuitenkin mennä lähes missä tahansa vaatteissa, kunhan niissä voi liikkua ja kokee olonsa mukavaksi. Kaikista kireimmät vaatteet kannattaa siis jättää kotiin. Lisäksi kannattaa huomioida, että liikkuessa saattaa tulla lämmin. Näin ollen kovin paksut neuleetkaan eivät välttämättä ole oikea ratkaisu. 

Mitä muilla tanssijoilla sitten oli päällä? Isolla osalla miehistä oli farkut ja t-paita/kauluspaita. Naisilla sitten olikin hieman enemmän variaatioita pukeutumisessa. Oli hametta, housua, t-paitaa, pitkähihaista, hupparia jne. Kenkinä joillain oli korollista ja joillain tennaria. Varsinkaan harrastuksen alussa ei kannata kuitenkaan valita korkkareita. Mitkä tahansa hyvin lattialla liukuvat kengät ovat sopivat tanssiin. Sain myöskin kuulla, että suutari voi vaihtaa lähes minkä tahansa kenkien pohjan, jolloin niistä kumipohjaisista lempikengistäkin saa loistavat tanssikengät!

Ensimmäisellä tunnilla lajina oli fusku. Olinkin sitä pari kertaa kavereideni opastuksella kokeillut, joten perusaskel muistui nopeasti mieleeni. Fusku on lajina vauhdikas kädenalitanssi jossa pääsee pyörimään jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan. Näin ensikertalaisellekkin tämä tanssi oli mukava. Sen askeleet sisäisti nopeasti ja tunnilla päästiin opettelemaan useampiakin kuvioita. Lisäksi kokeneemmat tanssijat veivät kuvioita mitä ei oltu vielä opeteltu, mutta niidenkin seuraaminen onnistui yllätyksekseni hyvin. Näillä opeilla uskaltaisin lähteä jo lavallekkin fuskaamaan. Tunnin lopussa minunkin fuskuni näytti jopa ihan oikealta tanssilta.

Toisella tunnilla päästiinkin sitten harjoittelemaan Rumbaa. Rumba on(tai sen ainakin pitäisi olla) erittäin flirttaileva tanssilaji. Rumba osoittautui paljon hankalammaksi lajiksi kuin ensimmäisellä tunnilla tanssittu fusku. Kun perusaskel hädin tuskin sujui, aloimme jo opettelemaan pyörähdyksiä. Vasta-alkajalle tämä laji oli erittäin vaativa. Tunnin lopussakaan pyörähdykset eivät sujuneet täysin, perusaskel sentään alkoi jo olemaan muistissa. Olen kuitenkin itselleni armollinen, ei se haittaa vaikka rumba ei vielä suju, tulen varmasti oppimaan sen(kin) vielä.

Molemmat tunnit kulkivat samalla kaavalla. Ensin opeteltiin perusaskelta täysin ilman paria. Tämän jälkeen siirryttiin tekemään perusaskelta parin kanssa, ensin ilman musiikkia ja sen jälkeen musiikin kanssa. Kun tämä alkoi sujumaan siirryttiin opettelemaan erilaisia kuvioita. Kaikkia kuvioita harjoiteltiin ensin hitaasti ilman musiikkia, jonka jälkeen niitä kokeiltiin musiikkiin. Kuviot opeteltiin yksi kerrallaan, ja uusi kuvio otettiin opetteluun vasta kun edellinen sujui. Aluksi kuviot piti tehdä annetussa järjestyksessä, mutta lopputunnista viejä sai päättää omavaltaisesti missä järjestyksessä kuviot tehdään. 

Tunnit olivat alkeistason tunteja ja molemmilla tunneilla oli monentasoisia tanssijoita, aivan vasta-alkajista jo jonkin aikaa tanssineisiin. Tunneilla edettiin erittäin rauhalliseen tahtiin, joten kaikki varmasti pystyivät tanssimaan mukana. Lisäksi opettaja kiersi ja antoi kaikille henkilökohtaisia neuvoja ja vinkkejä. Tunneilla oli myöskin jatkuva parinvaihto, eli ringissä vaihdettiin paria tiheään tahtiin. Kaikki saivat tanssia kaikkien kanssa useaan kertaan. 

Tunneista jäi erittäin hyvä fiilis. Mikään ei tuntunut ylitsepääsemättömän vaikealta. Ilmapiiri oli rento ja mokailua ei tarvinnut pelätä. Jos askeleet menivät sekaisin piti vain pysähtyä ja aloittaa kuvio alusta. Mikäli koet omaavasi kaksi vasenta jalkaa, se ei haittaa. Alkeistunneilla edetään niin hitaasti, että kaikki pysyvät varmasti mukana. Kaikki mokaavat joskus, omille virheille kannattaa vaan lähinnä nauraa. Kukaan ei katso sinua pahalla jos jokaikinen askel ei mene täydellisesti. Minuakin jännitti ennen tunteja, mutta kaikki se stressi osoittautui täysin turhaksi. Olen varma että lähes kaikkia muitakin on jännittänyt ja sekin on täysin normaalia. 

Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta ja odotan täysin täpinöissäni kaikkea tulevaa mitä tämän tanssihaasteen myötä pääsen kokeilemaan. Tulisipa seuraava keskiviikko nopeasti ;p!

Ensiviikolla onkin sitten vuorossa lisää fuskua ja uutena lajina foksi! :)

PS: Olen menossa ihan oikeisiin tansseihin mahdollisesti sunnuntaina, joten tulen kirjoittamaan siitä fiiliksiäni luultavasti alkuviikosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti